Вертольоти "Апачі" й танки "Абрамс": як Польща прикриє кордон з Білоруссю

Варшава посилить захист польсько-білоруського кордону вертольотами й танками - починаючи з понеділка, 14 серпня 2023 року, буде здійснено необхідні закупівлі. З такою заявою виступив міністр оборони Республіки Польща Маріуш Блащак. Про це повідомляє Польське радіо, - пише "Еспресо".

"Наступного тижня ми очікуємо рішення Конгресу США у відповідь на наш запит щодо ударних гелікоптерів "Апачі". "Абрамси" разом із "Апачами" сформують бар’єр, який закриє Брестську браму", - повідомив очільник міноборони Польщі.

Він пояснив, що "Брестська брама - це рівнина в околицях Бреста, тобто кордону з Білоруссю (смуга шириною близько 80 кілометрів, між Нарвою та Західним Бугом - ред.)".

"Справа в тому, що танки "Абрамс" разом з "Апачами" становлять непроникну перешкоду", - наголосив Блащак.

Серед озброєння, яке поситить польську безпеку на Брестському напрямку, міністр також згадав танки K2 Black Panther з Південної Кореї, бойові літаки FA-50, високомобільну реактивну артилерійську систему HIMARS.

"Після вісімнадцятирічної перерви ми відновили військову частину - 1-шу ракетну бригаду", - додав очільник Міноборони.

Він зазначив, що для виробництва зброї Польщею використовується як вітчизняна оборонна промисловість, так і заводи оборонної промисловості країн-союзниць.

Намір придбати 96 гелікоптерів Apache польське міноборони висловлювало ще минулого 2022 року. У травні 2023 року відповідної домовленості було досягнуто з американською стороною.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті