Великобританія підготувала два військові кораблі для передачі Україні

Великобританія підготувала для передачі Україні два протимінні кораблі. Про це 2 серпня в ефірі національного телемарафону заявив посол України у Британії Вадим Пристайко.

"Два кораблі вже готові для передачі Україні і ми зараз ведемо розмову, чи потрібні нам будуть, з огляду на ситуацію в Чорному морі, ще кораблі. Зараз, у цей момент, ми говоримо про кораблі, які займаються розмінуванням", - заявив дипломат.

За словами Пристайка, українські військові вже навчаються на цих бойових кораблях. Також посол зазначив, що він відвідав кораблі під час навчання, і все виглядало так, що "готовність до бойового застосування буде за кілька тижнів".

"Останнім часом, коли ми говоримо про допомогу Великій Британії, ми маємо на увазі або те, що вже сталося, або те, що відбудеться вже найближчим часом - це реальна допомога", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, раніше Пристайко вже повідомляв про навчання українських воїнів на британських кораблях – і тоді він обіцяв, що два протимінні кораблі стануть лише частиною військової допомоги від Великобританії.

Статті

Країна
22.09.2024
21:47

Російські метаморфози. Як популярний у народі секретар Донецького обкому КПУ став «спадковим бандерівцем»

Лідер "Справедливої ​​Росії" Сергій Миронов заявив, що у середині 70-х років минулого століття усі комуністи, керівники партійних органів України були родичами учасників Організації Українських націоналістів.
Країна
21.09.2024
12:07

Виплати переселенцям продовжили ще на пів року: що змінилося

Уряд продовжив виплати ще на один шестимісячний період та розширив категорії отримувачів допомоги.
Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Всі статті