Велика Британія має за три роки підготуватися до великої війни - командувач збройних сил Вокер

Велика Британія має за три роки підготуватися до великої війни. Про це заявив командувач збройних сил країни генерал Ролі Вокер на брифінгу з журналістами в кулуарах щорічної армійської конференції 23 липня, пише британська інформагенція "Sky News".

"Велика Британія має бути готова до війни за три роки, попереджає глава британської армії. У незвично різких зауваженнях для чинного офіцера начальник Генерального штабу Ролі Вокер попередив, що зближення загроз може призвести до "осі потрясінь" до 2027-2028 років", - пише "Sky News".

"Справа в тому, що коли ви думаєте, що вони (росіяни) впали, вони з ревом повернуться, щоб помститися", - цитуються слова Вокера.

За його словами, британська армія повинна бути готова через три роки вести війну проти "осі потрясінь" Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Генерал Вокер наголосив, що конфлікт все-таки не є неминучим. Він припустився думки, що путін вийде зі свого вторгнення в Україну "дуже, дуже небезпечним" і "бажаючим відплати" проти таких країн, як Велика Британія, які підтримували українські збройні сили, незалежно від того, виграє Москва чи програє.

"Говорячи незвично відверто для діючого офіцера, генерал Вокер також попередив про потенційне вторгнення Китаю на Тайвань, бажання Ірану розробити ядерну зброю та загрозу з боку Північної Кореї. Він розповів, як ці країни створюють відносини між собою, обмінюючись зброєю та технологіями, і як цей виклик може зійтися до 2027-2028 років", - пише також видання.

Раніше Британія повідомила про надання Україні додаткового пакета військової допомоги.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті