Ватажок «ДНР» заявив про 9 тисяч об'єктів «безгосподарного» майна

Ватажок «ДНР» повідомив, що в «республіці» виявили близько 9 тисяч об'єктів «безгосподарного» майна. Про це він 20 травня написав у соцмережах.

За його словами, разом із заступником голови уряду Росії Маратом Хуснулліним він сьогодні вирішував, як бути з таким майном.

«У списку завдань і нормативне врегулювання питань використання безгосподарного майна. На сьогодні в ДНР виявлено близько 9 000 таких об'єктів. Необхідно, щоб вони не простоювали, а приносили користь", - розмістив Пушилін пост Хаснулліна.

Додамо, що як повідомляє видання «Новая газета.Европа», на окупованих територіях росіяни збираються вилучити 13,3 тисячі приватних будинків і квартир. Житло відбирають навіть у біженців і в тих, хто виїхав на фронт.

«За три роки окуповані регіони виявили 13,3 тисячі “безгоспних” об'єктів нерухомості, половину з яких - за неповний 2024 рік. Якщо в перший рік війни окупаційна влада знаходила в середньому по 235 «покинутих» будинків щомісяця, то зараз - по 1,5 тисячі", - пише видання.

Також наголошується, що майже 80% «безхазяйної» нерухомості знаходиться на нещодавно окупованих територіях, причому окупанти шукають її, в основному, в центральних районах окупованих міст. І найбільше «безхазяйного» житла наразі виявлено в Маріуполі. 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті