Ватажок "ДНР" визнав, що "помилково" таємною "постановою ГКО" заарештував кілька тисяч квартир жителів Донецької області 

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін визнав, що "помилково" таємною "постановою ГКО" заарештував кілька тисяч квартир жителів окупованої частини Донецької області. Про "технічну помилку" він розповів у себе в Телеграм.   

Колабораціоніст повідомив, що відповідно до постанови "Головного комітету оборони" від 29 вересня 2022 року через "технічну помилку" квартири та будинки кількох тисяч мешканців "республіки", були заарештовані. Причини фактичного вилучення приватної власності не пояснювалися, оскільки ця "постанова" не була опублікована на сайті ватажка "ДНР".

Люди, намагаючись переоформити своє житло за російськими законами, виявили, що їхню нерухомість було конфісковано, і вона не перебуває в їхній власності. 

"Питання з арештом житла жителів ДНР під час переходу регіону до складу Російської Федерації вже розв'язано, почався процес відновлення прав приватної власності", - запевнив Пушилін. 

"Учора я підписав указ, відповідно до нього врегулювання ситуації з квартирами, щодо яких було припинено реєстрацію прав власності громадян, вироблено порядок дій, а уповноваженим органом надано необхідні повноваження", - повідомив він.

Очільник окупаційної адміністрації вибачився на адресу тих, хто був змушений зіткнутися з цією "технічною складністю".

 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті