Ватажок "ДНР" хоче зібрати всіх українських учених, які залишилися працювати в окупації, в "єдиний кулак"

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін обговорив із керівниками вишів і науково-дослідних організацій, що функціонують у зоні окупації, можливість створення в окупованому Донецьку Південно-Західного відділення Російської академії наук. Про це він написав у себе в Телеграм.

За його словами, у "ДНР" працюють 10 інститутів, що займаються фундаментальними науковими дослідженнями, 12 галузевих науково-дослідних інститутів, 17 вищих навчальних закладів.

У "ДНР", нагадав Пушилін, після 2014 року в окупації залишилося працювати близько 400 докторів і двох тисяч кандидатів наук. Він не уточнив, що практично всі вони є вихідцями української наукової школи. Ба більше, він назвав колись українських учених "ключовим резервом продуктивних сил республіки".

Ватажок "ДНР" запропонував "весь науковий, технологічний, освітній, виробничий потенціал Донбасу... зібрати в єдиний кулак". На його думку, "цьому сприятиме створення Південно-Західного відділення Російської академії наук". 

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті