"Вагітний" туризм. За три дні до Аргентини не впустили майже 20 росіянок

В Аргентині в аеропорту Буенос-Айреса співробітники міграційної служби не пустили в країну кількох вагітних росіянок, їх затримали. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що 7 лютого в Аргентину не пустили одну вагітну громадянку РФ, 8 лютого відмовили у в'їзді в країну ще двом, а 9 лютого було затримано близько 15 росіянок. Уточнюється, що пізніше тих, хто був у супроводі членів сім'ї, відпустили.

Телеграм-канал "Аргентина російською" повідомив, що вагітним росіянкам відмовляють у в'їзді в країну через "хибний туризм". Влада вважає, що їх реальні цілі перебування в Аргентині не відповідають заявленим. Повідомляється, що не менше трьох росіянок звернулися до суду, щоб уникнути депортації до РФ. В одному випадку він став на бік жінки.

За інформацією телеканалу "Настоящее время", на 10 лютого в аеропорту Буенос-Айреса залишалися шість вагітних громадянок РФ, яких не пускають до Аргентини.

Відповідно до законів Аргентини, дитина, яка народилася на території цієї країни, отримує громадянство "по праву ґрунту". Його батьки можуть отримати право на постійне проживання та пізніше також можуть отримати громадянство. Представники посольства РФ в Аргентині повідомляли, що 2022 року в країну переїхали близько 2500 росіян. Серед них було багато вагітних жінок, які приїхали туди, щоб народити дитину. Дипломати припускають, що в 2023 році кількість росіян, які переїхали в Аргентину, може дійти до 10 тисяч.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті