В Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій – СБУ

За ініціативи СБУ в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 2 2жовтня.

"Цими днями Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу "Соціалістичної партії України" і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність у нашій країні, – сказано в повідомленні. – Відтепер в Україні повністю заборонена діяльність вже 12 проросійських політсил".

Уточнюється, що рішення про заборону функціонування "Соціалістичної партії України" прийняте на підставі указу Президента та рішення РНБО, в їх основі – докази деструктивної діяльності партії, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

"Йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики росії як на рівні керівництва, так і "звичайних" членів цього партійного об’єднання", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що таким чином ця політична сила поповнила список заборонених раніше проросійських політичних партій, серед яких: "Опозиційний блок", "Соціалісти", партія "Справедливості та розвитку", "Наші", "Держава", "Блок Володимира Сальдо", "Ліва опозиція", "Партія Шарія", "Союз лівих сил", "Опозиційна платформа – За життя" та "Прогресивна соціалістична партія України".

Зазначається, що в ході слідчо-оперативних дій доведено, що представники цих політичних сил брали безпосередню участь у:

- встановленні окупаційного режиму на захоплених РФ територіях України;

- організації та проведенні на цих територіях фейкових "референдумів".

Уточнюється, що від початку широкомасштабного вторгнення РФ за фактами діяльності їх функціонерів слідчі СБУ:

- розпочали понад 80 досудових розслідувань, у тому числі щодо депутатів рад різного рівня;

- у межах цих проваджень оголосили 37 підозр.

"Окремі фігуранти цих проваджень переховуються від правосуддя, у тому числі на території РФ, – сказано в повідомленні. – СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України і надалі відстоюватиме інтереси держави у подібних судових справах".

Раніше повідомлялось, що верховний суд остаточно заборонив "Партію Шарія".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті