В Україні з початку року сталася 151 пожежа через повербанки, зарядні станції та генератори

В Україні з початку року через експлуатацію повербанків зафіксовано 77 пожеж, зарядних станцій – 38 пожеж, генераторів – 36 займань. Про це в ефірі телемарафону розповів фахівець відділу забезпечення оперативно-рятувальної служби Управління цивільного захисту ДСНС України Владислав Багнюк.

«За даними територіальних органів ДСНС за перші шість місяців 2024 року сталося 36 пожеж, причинами яких стала експлуатація генераторів», – розповів Багнюк.Також, за його словами, за цей період зареєстровано 38 пожеж, причинами яких стали зарядні станції, 77 пожеж спричинили загоряння повербанків, при чому 11 з них – через вибух повербанків.

Стосовно генераторів Владислав Багнюк нагадує, що для того, щоб не виникало подібних випадків, слід дотримуватися елементарних правил: розміщувати генератор виключно на вулиці на відстані не менш як 6 метрів від стін будівель; забороняється розміщувати генератор у замкнутих приміщеннях, які не мають вентиляції, вибухонебезпечному середовищі, у підвалах, на цокольних поверхах. Забороняється курити, користуватися джерелами відкритого вогню під час експлуатації генераторів. Також не можна об’єднувати генератори у ланцюг, перебувати поруч з генераторами стороннім особам і перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.

Щодо зарядних станцій та повербанків, фахівець радить не розміщувати акумулятори поблизу джерел тепла, не залишати їх на підвіконні, чи автомобілях у спеку. «Також небезпеку може становити розміщення акумуляторів в умовах підвищеного запилення чи вологи», – розповів Владислав Багнюк.

Як повідомлялося, у суботу, 20 липня, розпочала роботу урядова гаряча лінія “СТРУМ”, на яку можуть звертатися громадяни й бізнес з питань, пов’язаних з енергетичною галуззю.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті