У Сватовому рашисти формують "ударний кулак" зі своїх недобитків заради відчайдушної атаки на один з флангів ЗСУ – "Інфоспротив"

Російські окупанти готуються до битви за північну Луганщину, стягуючи до Сватового всі наявні сили і, можливо, планують контрнаступ. Про це пише експерт Центру військово-правових досліджень (ЦВПД) з питань оборонного планування, застосування військ і розвитку ЗС України, координатор групи "Інфоспротив" Костянтин Машовець на своїй сторінці у Facebook.

"Судячи зі всього, командування військ противника на Сватовському напрямку (в основному – сили та засоби Західного ВО) готується до проведення контрнаступальної операції оперативного масштабу з метою разгрому наступаючого угрупування ЗСУ, – написав Машовець. – Точніше, одного з його флангів".

Як підкреслює з цього приводу військовий оглядач групи "ІС" Олександр Коваленко, окупанти збирають у Сватовому на Луганщині ударне військо: на цю ділянку фронту стягують "збірну солянку" з залишків регулярної армії рф, "ополченців" Донбасу та "вагнерівців".

"Зараз у даній локації, так чи інакше, але сконцентрована дуже пекуча суміш із представників західного військового округу росії, центрального ВО, представників 1АК і 2 АК так званих "ЛНР" і "ДНР", представників ПВК "Вагнер", а так само собі ексклюзив як добровольчі батальйони "БАРС", – пише Коваленко.

Він підкреслює, що в той же час кількість не означає якість.

"Я завжди говорю про російські окупаційні війська: кількість не означає якість, – зазначає Коваленко. – І ще я дуже часто Луганський плацдарм порівнюю з Харківським. Адже вони й справді як однояйцеві близнюки. Але, на відміну від Харківського сюрра, на Луганському плацдармі у росіян все набагато гірше".

Він підкреслює, що в окупантів наразі відсутня ефективна система управління передовими підрозділами, підірвано систему забезпечення, відсутня можливість використовувати свої ресурси в цілодобовому режимі, навіть за вузьким напрямом тактики "вогневого валу", навіть в обороні, тобто 30-40 тисяч пострілів на добу.

"Задіяні ресурси не є підрозділами повністю укомплектованими, а пошиті по клаптях. Деякі давно вже потребують виведення для відновлення боєздатності", – наголошує Коваленко.

Уточнюється, що він припускає, що наразі всі ці сили накопичуються у Сватовому, щоб здійснити відчайдушну спробу контрнаступу, а потім найближчим часом скористатися трасою Н-26 і зі змінною успішністю передислокуватися для перегрупування в район Старобільська.

Раніше повідомлялось, що окупанти посилили фільтрацію у Рубіжному та Старобільську через страх перед українськими ДРГ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті