У РФ заявили, що обговорюють із МАГАТЕ зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС

Росія обговорює з МАГАТЕ декларацію про створення навколо Запорізької АЕС зони ядерної безпеки. Про це 5 грудня російські ЗМІ заявляють із посиланням на представника МЗС РФ Марію Захарову.

"Можливі параметри декларації щодо створення зони захисту ядерної та фізичної, ядерної безпеки ЗАЕС ми обговорюємо із Секретаріатом МАГАТЕ, який своєю чергою намагається взаємодіяти з Україною", - заявила представниця країни-агресора.

При цьому вона заявила, що сторони ще далекі від згоди. Таким чином вона прокоментувала заяву гендиректора Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаеля Гроссі про те, що рішення щодо створення зони ядерної безпеки може бути досягнуто до кінця 2022 року.

Нагадаємо, раніше російські окупанти заявили, що не збираються залишати Запорізьку АЕС.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті