У РФ стверджують, що безпілотники, які атакували кораблі в Севастополі, пройшли "зерновим коридором"

У Міністерстві оборони РФ стверджують, що безпілотники, які атакували військові кораблі в Севастополі 29 жовтня, пройшли "зерновим коридором", - повідомляє прес-служба російського відомства.

"Після відбиття атаки на задіяні у забезпеченні безпеки "зернового коридору" кораблі, уламки морських безпілотників, що застосовувалися київським режимом, піднято на поверхню. Встановлено, що запуск морських безпілотних апаратів було здійснено з узбережжя в районі Одеси", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Міноборони РФ, морські безпілотники рухалися зоною безпеки "зернового коридору", потім змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі.

Координати руху одного з морських безпілотників нібито вказують на точку старту в морській акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі.

"На думку фахівців, це може говорити про попередній запуск цього апарату з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих Києвом або його західними покровителями для вивезення с/г продукції", - пише Міноборони Росії.

Як повідомлялося раніше, в результаті атаки в бухті окупованого Севастополя безпілотники вразили щонайменше три кораблі Чорноморського флоту РФ, у тому числі флагман "Адмірал Макаров".

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті