В рамках гуманітарної продовольчої ініціативи "Grain from Ukraine" Україна вперше відправляє соняшникову олію до країн Африки

Україна вперше відправляє соняшникову олію до країн Африки у рамках гуманітарної продовольчої ініціативи "Grain from Ukraine". Про це повідомив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович у Телеграм 13 червня.

"Україна вперше відправляє соняшникову олію в рамках гуманітарної продовольчої ініціативи Президента України "Grain from Ukraine". Майже дві з половиною тисячі тонн олії призначено для п'яти країн", - написав Райкович й уточнив, що і цьому вантажі є й олія від виробників з Кіровоградщини. 

Відправка гумвантажу здійснюється Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). 

Уточнюється, що перший продовольчий вантаж попрямував зерновим коридором до Нігерії з портів Великої Одеси на початку року.

Раніше повідомлялось, що Зеленський обговорив з президентом Гани створення логістичних хабів перевалки агропродукції з України для країн Африки.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті