У поліції показали наслідки ворожих ударів по Харкову (ФОТО)

Вночі рашисти завдали ударів по Харкову: ракети окупантів поцілили в Індустріальний та Холодногірський райони міста. Про це повідомляє Департамент комунікацій Нацполіції.

"Ракети окупантів поцілили в Індустріальний та Холодногірський райони міста. Ніхто з громадян не постраждав. Обстріл стався 9 серпня близько 2:00. До відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 3 надійшло повідомлення про те, що внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено комплекс відпочинку та будівлю товариства з обмеженою відповідальністю, розташовані у Холодногірському районі. У приміщеннях частково зруйновані стіни, вибиті вікна, на прилеглих територіях утворилися воронки. Ще один удар зафіксовано на території Індустріального району. До поліції надійшло повідомлення від чергової міськелектротрансу про те, що внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено контакту мережу, опору та трамвайні колії. На місці ще одного влучання зазнала руйнувань двоповерхова будівля", - йдеться у повідомленні.

Співробітники слідчо-оперативних груп, вибухотехніки та криміналісти проводять огляд місць влучань, збирають речові докази, документують злочини. Вилучені уламки ракет.

Попередньо встановлено, що обстріл здійснювався ракетами типу С-300.

За цими фактами слідчими відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті