У Польщі на похороні першої жертви падіння ракети знову згадали росію

У селі Пшеводув Люблінського воєводства в суботу поховали першу жертву ракети, що впала 15 листопада на польську територію – 60-річного Богуслава Б. Про це повідомляє Укрінформ 19 листопада.

Церемонія похорону відбулася з державними почестями, у ній взяли участь воєвода Люблінського воєводства Лех Довідка, українські дипломати, зокрема генконсул України у Любліні Артем Валах.

Воєвода Справка, який виступив на похороні від президента та уряду Польщі, заявив, що ця смерть є трагедією сім’ї, але одночасно і певним символом.

“Це жертва, якої б не було, якби не жорстока війна за східним кордоном Польщі. Вона ведеться в ім’я хворого бажання панувати і керувати один над одним, принижуючи людську гідність, свободу та право української нації на самостійне існування”,- підкреслив Справка.

Син загиблого розповів, що батько завжди приходив на допомогу тим, хто цього потребував. Він підкреслив, що коли росія напала на Україну, його батько активно брав участь у роботі пункту прийому українців, які утікали від війни, на польсько-українському кордоні.

“Він з’являвся там у будь-який час дня і ночі. Він допомагав розвантажувати товар, організовував і забезпечував перевезення біженців у різні місця на власному автомобілі”,- розповів близький родич загиблого.

Похорон другої жертви падіння ракети – 62-річного Богдана Ц. відбудеться в неділю в сусідньому селі Сетнікі.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті