В Покровську залишаються 12 тисяч осіб і 68 дітей, у Часовому Яру - приблизно 400 осіб - ОВА

У Покровську на Донеччині залишаються 12 тисяч осіб і 68 дітей. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону 16 жовтня.

"Ситуація в Покровську складна, щодня місто масовано обстрілюють. На жаль, у Покровську залишаються 12 тисяч осіб і 68 дітей. Майже з усіма сім'ями, в яких є діти, відпрацювали органи влади. Як запевнили ці сім'ї, найближчим часом вони виїдуть із міста", - сказав він.

"У місті працюють кілька сімейних лікарів, усі лікарні евакуйовані за межі області, працюють кілька магазинчиків, "Укрпошта", але щодня усе в менших і менших обсягах. Обстановка в м. Покровську і Покровській громаді найскладніша", - наголосив Філашкін.

"У м. Часовому Яру наразі залишаються приблизно 400 осіб", - сказав голова ОВА, зазначивши, що виїжджати вони не планують. 

"Там найскладніша обстановка. Ні в органів влади, ні в підрозділів ДСНС наразі немає можливості доставити туди гуманітарну допомогу. Військові надають її за можливості. Передають продукти, питну воду та медикаменти", - розповів Філашкін.

За даними ОВА, понад 130 населених пунктів області нині залишаються без енергопостачання, оскільки енергетики через обстріли не мають можливості виконати ремонтні роботи. "До опалювального сезону область готова, але готові ті міста, які розташовані більш-менш на віддалі від лінії фронту. Це Краматорськ, Слов'янськ, Добропілля", - сказав Філашкін.

"На жаль, Покровська, Курахівська, Часовоярська громади до опалювального сезону не готові. Його там взагалі не буде. Допомагатимемо людям пилетами, вугіллям, буржуйками. Тому що ці міста дуже близько до лінії фронту", - сказав начальник ОВА.

Нагадаємо, 10 жовтня Вадим Філашкін повідомив, що у містах Покровськ та Костянтинівка, які щоденно обстрілюються ворогом, знаходяться ще 82 та 368 дітей відповідно.

Статті

Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Всі статті