В організації викрадення людини підозрюють суддю з Дніпропетровщини, який протизаконно займався аграрним бізнесом

Повідомлено про підозру судді Господарського суду Дніпропетровщини, який замовив викрадення свого бізнес-партнера. Про це ДБР повідомляє у Телеграм 15 липня.

"За матеріалами ДБР заступник Генпрокурора повідомив про підозру одному із суддів Господарського суду Дніпропетровської області. Для того, аби вирішити свої бізнесові справи, суддя замовив викрадення партнера", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що "служитель феміди" у 2017 році крім основної роботи вирішив отримувати прибутки від підприємницької діяльності. Через офіційну заборону суддям займатися бізнесом, він знайшов підставну людину, на яку і почав оформлювати всі дозвільні документи.

Суддю цікавив агросектор, тому його партнер зареєстрував сільгосппідприємство на Сумщині. Для старту бізнес-проекту фігурант виділив понад 3 млн грн. За ці кошти підставна особа придбала на своє ім’я комбайни, вантажівки, трактори й іншу техніку. Більшість прибутку отримував саме суддя, а його «партнер» за керівництво підприємством мав значно менший дохід.

Для того, аби убезпечити себе від можливих провокацій з боку компаньйона, суддя змусив його укласти фіктивний договір позики на 5 млн грн, які начебто позичила співмешканка судді. З часом підприємство розширювалось, і гроші в його розвиток, у тому числі вкладав і партнер підозрюваного. Втім, суддю почало все менше влаштовувати керівництво компанією своїм напарником. В один з моментів він вирішив прибрати його з товариства, шантажуючи мільйонною позикою. Однак безоплатно чоловік не захотів відходити від справ.

Не знайшовши спільної мови, суддя вирішив вплинути на ситуацію фізично. Він замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника. За $17 тисяч чоловіка мали позбавити волі та змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно господарства.

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на корупції викрито ексначальника Західного міжрегіонального управління Мін’юсту.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті