В Миколаєві викрили агента ФСБ, який планував навести "Кинжал" на оборонний завод

Агента ФСБ, який готував ракетний удар російськими ракетами "Кинжал" по оборонному заводу та будівлям Управління СБУ в Миколаєві. Про це 4 липня повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Задокументовано, що він "полював" за координатами цих об’єктів, а також збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових районах на півдні. Крім того, чоловік передавав агресору геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.

За даними слідства, у разі успішного виконання завдань спецслужба РФ обіцяла своєму поплічнику грошову винагороду, яку той сподівався отримати на банківську картку.


Встановлено, що зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора він потрапив через поширення антиукраїнських коментарів у прокремлівських Телеграм-каналах та закликів нанести ракетний удар по військових об’єктах Миколаєва.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (закінчений замах у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Зраднику обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті