У москві готують масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України та держав-союзниць – ГУР

Окупанти готують масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України та її союзників. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 26 вересня.

"Кремль планує здійснити масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури українських підприємств й установ критичної інфраструктури союзників України", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в першу чергу удар буде спрямовано на підприємства енергетичної галузі.

Підкреслюється, що при проведенні операцій використовуватиметься досвід кібератак на енергосистеми України 2015 та 2016 років.

"Цим ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед у східному та південному регіонах України. Командування окупантів переконано, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони", – повідомляє українська розвідка.

Зазначається, що також кремль має намір збільшити інтенсивність DDoS-атак на критичну інфраструктуру найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії.

Раніше повідомлялось, що сайти міністерств, ОП та НБУ витримали найпотужніші кібератаки росії на початку війни.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті