У Маріупольському районі окупанти почали видавати паспорти РФ с "меткой ДНР" - радник мера

В Маріупольському районі в с. Мангуш видано перші паспорти РФ місцевми жителям. Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграм 25 жовтня.

"Паспортизація Маріуполя почалась. В Маріупольському районі в с. Мангуш видано перші паспорти росії маріупольцям. Правда, не без “чорної мітки”. Місце реєстрації - “днр Маріуполь”. Ти наче “росіянин”, але не такий як росіяни. Недонелюдь", - повідомив Андрющенко.

За його словами, швидкість обробки наднизка, тому процес затягнеться на місяці. "В першу чергу будуть облслуговувати тих, хто працює на бюджетні установи, тобто кого зобовʼязано мати російське громадянство", - написав він.

Раніше окупанти у "ДНР" заявили, що так звані "паспорти ДНР" скасовуються, а паспорти РФ оформлятимуться у прискореному порядку".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті