В Києві, з нагоди Дня військового капелана, показали докфільм "Бути поруч"

В Києві, з нагоди Дня військового капелана, відбувся допрем’єрний показ документального фільму «Бути поруч».  Стрічка присвячена тим, хто щиро і віддано бажає бути підтримкою для захисників України навіть у найскладніші моменти. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Герої фільму розкривають особливості духовного служіння військових капеланів, розповідаючи реальні історії з фронту та діляться своїм досвідом про особливі моменти з життєвого шляху.

Фільм був створений Службою військового капеланства Збройних Сил України спільно з інформаційно-медійним агенством QIRIM.Media.

Про ідею та задум фільму розповіли перед допрем’єрним показом начальник Служби військового капеланства Збройних Сил України полковник Олексій Терещук та керівник агенства QIRIM.Media Імрам Усеїн Усеїнов.

Полковник Олексій Терещук принагідно зачитав привітання від Головнокомандувача Збройних Сил України. «Ви є світлом та опорою для всіх українських воїнів, які захищають нашу свободу та незалежність» - зауважив генерал Олександр Сирський, вітаючи військових капеланів зі святом. 

Після перегляду фільму між гостями заходу та героями і авторами фільму відбулося експертне обговорення ролі військового капелана в підготовці воїнів до виконання бойових завдань та місії душпастирської служби у підтримці підрозділу в повсякденній діяльності.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті