"У якому стані цей мотлох?" - Резніков оцінив ризик застосування росією ядерної зброї

Ризик застосування росією ядерної зброї проти України є завжди, але постає питання якості такого озброєння. Про це 29 вересня в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр оборони Олексій Рєзніков.

"Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психане", - заявив глава Міноборони.

Також Резніков зазначив, що росіяни мають у своєму розпорядженні необхідні для доставки ядерних боєголовок носіями - ракети "Іскандер" і "Калібр", а також літаки-носії. Оцінити ж можливість такого кроку кремля не береться.

"Якось я спілкувався з другим президентом Леонідом Кучмою, який уже завершував передачу росії ядерної зброї. Він нагадав, що навіть якби цей ядерний потенціал не віддали, у 1997 році у нього закінчувався термін придатності. його весь віддали до росії, тому питання: а в якому стані цей мотлох у росії?" – зазначив Резніков.

Наприклад, на озброєнні в росії досі стоять ракети "Сатана", які понад 40 років тому створювали в Україні. У зв'язку з чим постає питання належного обслуговування таких носіїв.

"Ми їх робили понад 40 років тому. І постає питання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там", - додав Резніков.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що РНБО розробила інструкцію на випадок ядерного удару росії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті