В Іспанії заарештували росіян та українців, які продавали біженок з України у сексуальне рабство

Поліція Іспанії за підтримки Європолу затримала п'ятьох чоловіків, які займалися торгівлею жінками для подальшої сексуальної експлуатації, у більшісті жертвами виявились українки-біженки. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на дані Європолу.

Зазначається, що серед затриманих громадянин Іспанії, двоє росіян і двоє українців. Правоохоронці провели п’ять обшуків за місцем їхнього проживання та вилучили два автомобілі, готівку, електронне обладнання, трудові контракти на роботу у сфері послуг та інші документи, пов'язані з клубом, де експлуатувалися біженці.

Також вдалося ідентифікували 14 жертв злочину.

Як повідомляється,  злочинна група, яка діяла з 2020 року, вербувала своїх жертв переважно через соціальні мережі, представляючись менеджерами з працевлаштування. Працювати пропонували у сфері ресторанно-готельного бізнесу.

Потім зловмисники, яких підозрюють у торгівлі людьми, експлуатували жінок, переважно громадянок України, але також і Білорусі, в одному із закладів з надання секс-послуг в іспанському місті Альмерія.

Слідство встановило, що зловмисники обирали жертв за національною ознакою і привозили до Іспанії за туристичними візами, обіцяючи їм легальне працевлаштування в індустрії розваг і туризму. Опинившись в Іспанії, вони отримали інструктаж подати заяву про надання тимчасового захисту у зв'язку з війною росії проти України.

Згодом жертвам надавали дозвіл на проживання в Іспанії - молодим жінкам обіцяли отримання дозволу на роботу, що передбачене офіційним статусом тимчасового захисту.

Однак, як зазначають у Європолі, підозрювані обманули жертв і ті не отримали жодного трудового договору, а потім їх експлуатували, змушуючи займатися проституцією.

"Злочинне угруповання отримувало величезні незаконні прибутки від експлуатації великої кількості жінок. Жертв розміщували у трьох будинках, наданих однією особою, яка керувала нічним клубом", - додають правоохоронці.

Як повідомлялося, банда в Дніпрі утримувала в трудовому рабстві 50 осіб

 

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті