В ГУР підтеррдили, що росіяни замінували енергоблоки Запорізької АЕС

Українська розвідка підтвердила інформацію, що російська армія замінувала енергоблоки Запорізької атомної електростанції. Про це у ефірі единого національного телемарафону повідомив представник прессслужби Головного управління розвідки Андрій Юсов 6 серпня.

“МАГАТЕ і всі інші структури не контролюють ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. Більше того проведені та оприлюднені міжнародні розслідування, де чітко показано, як росіяни завозять зброю, техніку і вибухівку на територію енергоблоків. Є підтверджена інформація про замінування енергоблоків російськими окупаційними військами Запорізької атомної станції в Енергодарі”, - повідомив Юсов.

Він заявив, що весь світ має бити на сполох, щоб зупинити можливе повторення різноманітних сценаріїв - один із яких повторення “ядерної Оленівки”.

Нагадаємо, що 5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. О 14.30 зафіксовані три вибухи біля промислового майданчика станції. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. Увечері росіяни вдруге обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовано три влучання на майданчик станції.

Як повідомлялось раніше, голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі висловив серйозну стурбованість обстрілом Запорізької АЕС і заявив, що ця дія підкреслює ризик ядерної катастрофи.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті