У Чорному морі сталася масова загибель дельфінів через збройну агресію РФ (ФОТО)

Через масову загибель дельфінів у Чорному морі, яку спричинила збройна агресія РФ, розпочато розслідування екоциду. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 7 вересня. 

"Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактом масового знищення дельфінів внаслідок збройної агресії РФ проти України, – сказано в повідомленні. – Відомості в ЄРДР внесено за ст. 441 КК України – екоцид".

Уточнюється, що з початку збройної агресії на пляжах Одещини знаходять велику кількість загиблих морських ссавців. 

"Ймовірною причиною їх масової загибелі є використання суднами країни-агресора гідролокаторів (сонарів) на підводних та надводних човнах, що створюють потужні звуки, які негативно впливають на здоров’я тварин", – сказано в повідомленні. 

Підкреслюється, що за ініціативою прокуратури проведено огляди та розтини китоподібних – морських свиней і дельфінів, знайдених мертвими на узбережжях. Відібрані зразки будуть направлені для проведення досліджень у Падуанському університеті (Італія), та окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців у Ганноверському університеті (Німеччина).

Повідомляється, що також прокуратура готує запити про надання міжнародної правової допомоги до Республіки Болгарія, Турецької Республіки та Румунії щодо встановлення аналогічних випадків загибелі дельфінів. 

Досудове розслідування триває. 

Раніше з посиланням на науковця Івана Русєва повідомлялось, що в Одеській області окупанти своїми діями знищують дельфінів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті