У Чехії збирають підписи під петицією з пропозицією відключити світло та воду посольству РФ

У Чехії збирають підписи під петицією з пропозицією відключити електроенергію та водопостачання у празьких будинках, де розташовується посольство росії. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що петиція, що з'явилася 29 листопада, зібрала вже понад 11 000 підписів.

«Уже кілька тижнів українські міста та села стикаються з безпрецедентними ракетними атаками з боку Росії. Їхньою метою насамперед стають електростанції, ТЕЦ та станції водопостачання… Росія, очевидно, намагається зламати Україну за допомогою темряви та холоду. Враховуючи найвищі моральні принципи, ми просимо, щоб відповідні державні та приватні постачальники енергії дали російським дипломатам у Празі можливість випробувати їхні власні ліки», – йдеться у тексті петиції.

Зазначається, що ініціатором збору підписів від імені ініціативи «Подарунок для Путіна» («Зброя для України», zbraneproukrajinu.cz) виступив Мартін Ондрачек.

Як повідомлялося, у Чехії хочуть продовжити українським біженцям візи тимчасового захисту до березня 2024 року.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті