Найближчим часом ми побачимо подальше просування ЗСУ, посилених резервами з правого берега – Роман Світан

Перекидання українських резервів з правого на лівий берег посилило наступальні можливості ЗСУ. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розповів полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Вони (ЗСУ, - ред.) переправилися на лівий берег і посилили Донецький напрямок, якому вже нічого не загрожує. А ось перекидання наших резервів з правого на лівий берег посилило наші наступальні можливості, які найближчими днями будуть потрібні", - розповів він. .

За його словами, невелика затримка виникла через погодні умови: пішли дощі, розмокли ґрунти, внаслідок чого там просто неможливо рухатися.

"Але сезон дощів незабаром закінчиться, вже зараз почало підморожувати, плюс сильний вітер, який висушує ґрунт, і найближчим часом ми побачимо подальший наступ українських військ, уже посилених резервами з правого берега", - зазначив Роман Світан.

"Можливо, ця невелика затримка пішла нам на користь, тому що зараз ми вже можемо оперувати резервами, які перекинуті з правого берега", - наголосив військовий експерт.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ з початку повномасштабної війни знищили понад 90 тисяч російських окупантів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті