"Укрзалізниця" планує оновити правила перевезення тварин

"Укрзалізниця" підготувала зміни до правил перевезення тварин і перед їх затвердженням запрошує громадськість та активістів до обговорення пропозицій. Про це повідомила пресслужба компанії у Телеграм 2 липня.

«Повертаємось до обіцяних оновлень! Ми вивчили тонни фідбеку, досвід залізниць-партнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури — і вже подали на затвердження зміни, які готові з вами обговорити та врахувати інтереси власників тварин та всіх, хто з різних причин уникає контакту з ними», - йдеться в повідомленні.Зокрема, за новими правилами пропонується відмовитися від визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лиш із водонепроникним абсорбуючим дном.

Малим тваринам до 45 см у холці планується дозволити тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе.

Великих собак від 45 см можуть дозволити перевозити серед іншого у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе. А також в Інтерсіті+ за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.

Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

Наголошується, що новими правилами передбачено заміну місця тим пасажирам, які відчуватимуть дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною.

«Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на суспільне обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту. Тож долучайтеся до обговорення і тримайте улюбленців ближче до серця», - додали в УЗ.

"Сьогодні, у Міжнародний день собак, хочемо зізнатись: дуже любимо наших хвостатих пасажирів, і насправді раді бачити їх на борту поїздів (так, навіть у випадку рідкісних непорозумінь), адже і самі маємо на залізниці 150 службових собак, які допомагають підтримувати безпеку нашої інфраструктури. Знаємо, що і ви любите подорожувати зі своїми улюбленцями, адже за перші шість місяців цього року ми перевезли вже 112 185  тварин - саме стільки квитків на улюбленців ви придбали через наші мобільний застосунок та сайт", - наголосили у компанії.

Пассажири з тваринами, які купують квитки через засосунок, найчастіше  подорожують до Харкова поїздами Інтерсіті+: найбільшу кількість хвостатих, пернатих та інших улюбленців за півроку ми перевезли в поїзді №722/723 Київ - Харків та №724/725 Київ - Харків.  На третьому місці несподіване сполучення - з Києва до Кривого Рогу поїздом №76 за півроку ви подорожували з 1748 тваринами.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті