"Укренерго": Довелось брати рекордний обсяг аварійної допомоги від Європи

Новий літній рекорд споживання був зафіксований вчора, 21 серпня, в енергосистемі України. Про це повідомляє Телеграм-канал Національної енергетичної компанії "Укренерго".

"Електростанції в цій ситуації мали б ввести в роботу всі наявні у них потужності. Але наша енергосистема зараз активно відновлюється після 6 місяців масованих терористичних атак й готується до великих навантажень взимку. Для цього багато блоків на електростанціях зупинені для проведення ремонтних робіт. Щоб задовільнити високий попит, довелось брати рекордний обсяг аварійної допомоги від Європи. Але це не комерційний імпорт, про який можна домовитись заздалегідь за вигідною ціною. Аварійна допомога надається по запиту, коли енергосистемі для безпечної роботи терміново потрібен додатковий обсяг електроенергії. І тому коштує вона дорожче за всі інші види поставок", - повідомляє "Укренерго". 

"За даними синоптиків, сьогодні середньодобова температура на 4˚С нижча, ніж учора. У багатьох регіонах сильний вітер. Тож, будь ласка, замість використання кондиціонерів відкрийте настіж вікна чи двері для активного провітрювання", - закликає споживачів "Укренерго".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті