Українці уважно стежать, щоб зброя не потрапила до злочинців – голова британського відомства

Правоохоронні органи всієї Європи та українська поліція уважно стежать, чи не потрапить зброя з України на чорний ринок і до злочинців – і поки що таких випадків не виявлено. Про це сказав в інтерв'ю газеті Sunday Times голова британського Національного агентства боротьби з злочинністю (NCA) Грем Біггар, повідомляє ВВС.

Біггар розповів, що якийсь час тому він зустрівся з головою української поліції Ігорем Клименком і обговорив із ним цю потенційну проблему.

"Треба віддати їм належне: незважаючи на те, що вони діють на фронті, займаються військовими злочинами і так далі, вони дуже уважно ставляться і до цього питання, - запевнив Біггар. - Вони стежать, яка є зброя в країні, і хто її має".

Жодних свідчень продажу будь-якої зброї злочинцям, за словами Біггара, поки немає, - повідомляє газета Sunday Times у статті, озаглавленій: "Зброя, надіслана в Україну, може бути продана терористам".

Грем Біггар також розповів, що його відомство, NCA, у чиї завдання входить насамперед боротьба з організованою злочинністю та корупцією, зуміло зірвати продаж восьми супер'яхт, чотирьох особистих літаків та багатьох об'єктів нерухомості, що належать людям, які у статті названі "російськими клептократами".

Як раніше повідомлялося, поліцейські відкрили 320 кримінальних проваджень про шахрайство та зловживання з гуманітарною допомогою – як на потреби ЗСУ, так і для переселенців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті