Українські військові почали навчатися управлінню Gepard у Німеччині – ЗМІ

В Німеччині почали навчати українських військових використанню самохідних зенітних установок Gepard, які мають бути передані на озброєння ЗСУ. Про це повідомляє видання RND, - пише УНІАН.

На поточний момент в навчаннях беруть участь не менше ста військовослужбовців ЗС України. Використання Gepard відпрацьовується на полігонах на землі Шлезвіг-Гольштейн. Українські воїни повинні ознайомитися з зенітними установками і пройти артилерійську підготовку. 

При цьому Бундесвер офіційно не розвідав про навчання солдатів ЗСУ.

За словами члена Бундестагу Східного Гольштейна і експерта з питань оборони Інго Гадехенса, Шлезвіг-Гольштейн відмінно підходить для таких занять.

"Тренувальний полігон Тодендорф відповідає всім вимогам для цього. Раніше там базувалися Gepard, там, в районі Балтійського моря, зручно тренуватися на стрільбищах", — повідомив Гадехенс.

Як повідомлялось раніше, Німеччина пообіцяла передати перші 15 одиниць Gepard і майже 60 тисяч боєприпасів для них до середини липня. 

За даними ЗМІ, решту 15 СЗУ відправлять на озброєння українських захисників до кінця серпня.

На початку липня надійшла інформація, що Німеччина знайшла спосіб поставити в Україну додаткові боєприпаси для Gepard. Вона веде переговори з постачальником в Норвегії, який може виготовляти спеціальні 35-мм снаряди.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті