Україна хоче отримати додаткові HIMARS вже зараз, ідуть перемовини - Арахамія

Додаткові установки HIMARS потрібні Україні вже зараз. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram.

"Додаткові HIMARSи потрібні Україні вже зараз. Будемо наполягати на цьому на всіх зустрічах у США. Зброя, надана сьогодні, збереже більше життів українців, ніж якщо вона прийде до нас протягом кількох років", - написав він.

Він зазначив, що Україна не ганяється за тим, щоби зброя була щойно з конвеєра.

"Ми готові взяти ту, яка вже була в користуванні, але негайно", - сказав Арахамія.

"Тому на рівні парламенту США ми працюємо над тим, щоб робити свопи (swap): ми забираємо вже готову зброю, навіть якщо вона й була в користуванні, а американська армія отримає нову", - зазначив нардеп.

За його словами, це виграшна ситуація для обох сторін

"Зараз ідуть перемовини стосовно систем HIMARS, про передачу яких нещодавно було оголошено. Ми хочемо отримати установки вже зараз, а американська армія отримає через рік-півтора їм заміну", - підкреслив Арахамія.

Як повідомлялося раніше, 18 нових установок HIMARS, які США включили до нового пакету військової допомоги Україні, поставлятимуться впродовж кількох років.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті