Українців, які незаконно перетнули кордон з Придністров'ям, вербує ФСБ. Інакше погрожують поверненням в Україну

ФСБ у Придністров’ї вербує українців, які незаконно перетнули кордон. Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС) у Телеграм 2 березня. 

"Громадяни України, що незаконно перетнули кордон з "Придністровською молдавською республікою" ("ПМР"), вербуються представниками ФСБ РФ", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з них намагаються витягти інформацію щодо військових об’єктів та облаштування ділянки кордону України з Придністров'ям. Також їх схиляють до роботи у якості позаштатних співробітників та інформаторів на постійній основі, в іншому випадку погрожують повернути назад в Україну.

"Такі ворожі дії вкотре демонструють, що ПМР позбавлена суб’єктності і є фактично територією окупованою ЗС РФ, тому закликаємо українців не відвідувати “республіку” незалежно від законності шляху добирання", - пише також ЦНС.

Раніше повідомлялось, що росіяни звозять на окуповану територію найманців з Куби та Нігерії.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті