Українські сили можуть провести контрольоване відведення військ зі "складних" районів Бахмута - ISW

Українські сили, ймовірно, ведуть підготовку до контрольованого відведення військ із деяких районів Бахмута. Про це пишуть експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному зведенні, - повідомляє Бі-бі-сі.

Російські війська намагаються захопити Бахмут - місто, де до війни мешкало близько 70 тисяч осіб, - приблизно з травня 2022 року і зазнають величезних втрат. Кадри, опубліковані 3 березня, підтверджують, що українські війська зруйнували два важливі мости в районі Бахмута – один через річку Бахмутка у північно-східній частині міста та один на шляху до селища Хромове, на захід від Бахмута, пише ISW.

Зазначається, що превентивне знищення мостів може бути показником того, що українські війська розраховують завадити просуванню російських військ у східній частині Бахмута та обмежити потенційні шляхи виходу російських сил із Бахмуту на захід.

Радник президента України Олександр Роднянський заявляв 28 лютого, що українські війська можуть у разі потреби відступати з позицій у Бахмуті. Він також зазначив, що район на захід від Бахмута укріплений, тому навіть у разі відступу ЗСУ з міста російські сили не зможуть швидко просунутися вперед.

Якщо українське військове командування визнає за необхідне відвести війська, то, судячи з заяв української сторони, це буде обмежене і контрольоване відведення військових з особливо складних секторів східного Бахмуту, вважають експерти ISW.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті