Українські полярники показали, як поводяться новонароджені тюленята Веддела

Українські полярники показали, як поводяться новонароджені тюленята Веддела. Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі "Академік Вернадський".

Цього року народилися вже шестеро тюленят Веддела: чотири хлопчики та дві дівчинки. 

За словами біолога 29-ї УАЕ Світозара Давиденка, всі вони добре почуваються та активно ростуть. Стан тварин наші полярники моніторять під час піших виходів або за допомогою дрона.SeaBaby з мамою вибрали нове місце відпочинку: на кризі у протоці між островом Вінтер, на якому тюленя народилося, та островом Галіндез, де розташований “Академік Вернадський”. 

"Тепер їх можна бачити прямо з вікна станції. Поруч у кризі є велика тріщина та доступ до відкритої води. Тож самиця вже залишає малюка й ходить харчуватися в океан SeaBaby ж стає зовсім самостійним і от-от теж вчитиметься плавати.Іноді вони повертаються на острів Вінтер, де перебуває також три мами з дитинчатами. Одна родина знаходиться на островах Троє Поросят, а ще одна – за островом Гротто.Цікаво, що перед пологами самиці час від часу змінювали місце розташування. Зокрема, кілька з них постійно переміщувались між Вінтером та Трьома поросятами, неначе обираючи кращий “пологовий будинок”, - йдетьяс уповідомленні.

На фото – SeaBaby, а також інші тюленята. Автори фото - Анна Соіна, Олександр Богомаз, Віталій Камінський, Валентина Гарбарчук.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті