Українські парламентарії збільшили зарплати своїм помічникам на 50 відсотків

Депутати Верховної Ради збільшили зарплати своїм помічникам, підтримавши проєкт Постанови №11384 Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України "Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України" щодо оплати праці помічників-консультантів народних депутатів України 16 липня.

"Відповідно до Закону України "Про статус народного депутата України" народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта, водночас фонд оплати праці на всіх помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором становить 88,4 тис. грн на місяць у 2024 році. Це призводить до втрати стійкості системи супроводу законотворчого процесу та ускладнює утримання фахового персоналу народними депутатами України. Відповідно до вищезазначеного, з метою забезпечення належного посилення матеріальних стимулів ефективності помічників-консультантів та утримання фахового персоналу народними депутатами України вноситься цей проєкт Постанови Верховної Ради України", - сказано в пояснювальній записці.

У пояснювальній записці також  підкреслюється що "пропозиції, викладені у проєкті Постанови Верховної Ради України незмінюють загальне фінансування Верховної Ради України у 2024 році та не потребуватимуть збільшення бюджетних асигнувань, встановлених Законом України "Про Державний бюджет України на 2024 рік".

Як повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у Телеграм, за проєкт постанови №11384 в цілому проголосували 264 депутатів (за мінімально необхідних 226).

Згідно з прийнятими поправками, депутату ВР на помічників тепер виділятиметься 132,6 тисячі замість 88,4 тисячі. На цю суму народний депутат може найняти від одного до чотирьох помічників.

Раніше повідомлялось, що Зеленський ініціював законопроєкт щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті