Українські хакери Blackjack проникли до бази даних підприємства міноборони РФ і здобули 1,2 ТБ цінних даних - ГУР

Груповання хакерів Blackjack здійснили кібератаку на російське державне підприємство та здобули 1,2 терабайта цінних даних. Про це повідомляє ГУР МО України.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про успішну кібератаку на російське державне підприємство, яке виконує усі будівельні підряди для міністерства війни держави-агресора", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що йдеться про федеральне державне унітарне підприємство "Головне військово-будівельне управління по спеціальних об’єктах".

Вдалу операцію здійснили фахівці української організації Blackjack. Вони проникли до бази даних російської держкомпанії та здобули 1,2 терабайта цінних даних. Серед отриманого масиву - технічна документація на понад 500 об’єктів міноборони РФ.

"Критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення, передали для Сил безпеки та оборони України", - зазначили в ГУР МО.

У межах кібероперації усі вказані дані були видалені із серверів підприємства РФ, що на певний час паралізує будівництво нових об’єктів держави-агресора, додає пресслужба української розвідки. 

Статті

Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Всі статті