Українське зерно: Дуда порівнює дії Києва із ситуацією потопельника і вимагає пам'ятати про допомогу

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у справі українського зерна він та польський уряд твердо захищатимуть інтереси польських фермерів. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що під час прес-конференції в Нью-Йорку президент Польші розкритикував дії України та закликав її пам'ятати про допомогу, яку вона отримує від Польщі.

Дуда нагадав, що Польща не закрила свої кордони для українського зерна, а встановила транспортні коридори, про що домовилася з Україною.

«Завдяки цим коридорам зараз через Польщу провозиться вдвічі більше зерна, ніж у лютому чи березні цього року», - пояснив Дуда.

Президент додав, що Польща хоче максимально допомогти Україні, але має відстоювати інтереси польських фермерів. Президент порівняв дії України із ситуацією потопельника, який хапається за соломинку.

«Україна піддається нападу Росії, вона, безсумнівно, перебуває в дуже складній ситуації. Вона хапається за все, що може. Чи можна мати до неї за це претензії? Ну, звичайно, можна. Чи потрібно нам діяти, щоб захистити себе від того, аби потопаючий завдав нам шкоди? Звісно, ​​ми повинні діяти, щоб захистити себе від того, щоб потопаючий заподіяв нам шкоду, тому що якщо потопаючий завдасть нам шкоди і втопить нас, він позбудеться допомоги», - заявив польський президент.

Дуда також повідомив, що запланована зустріч із Володимиром Зеленським не відбулася через перенесення часу його виступу на Асамблеї ООН. Дуда висловив сподівання, що розмова відбудеться пізніше.

«Наразі це (питання, - ред.) знято з порядку денного», - сказав президент Польщі.

Як повідомлялося, Польща готується скоротити фінансову підтримку українських біженців.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті