Україна отримає від Латвії гусеничні бронемашини, колись куплені у Великій Британії

Латвія передасть Україні гусеничні бронемашини, куплені нею колисьу Великій Британії. Про це з посиланням на пресслужбу міністерства оборони Латвії повідомив портал "Delfi" 15 вересня. 

"Латвія поставить в Україну колись придбані бойові розвідувальні гусеничні броньовані автомобілі "CVR(T)" з Великої Британії, підтвердили у прес-службі Міністерства оборони Латвії", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з урахуванням безпеки експлуатації конкретна кількість машин, що підлягають передачі, міністерством не розголошується.

Як зазначає "Delfi", у латвійському міністерстві раніше повідомляли, що Латвія надаватиме військову підтримку Україні у розмірі 0,25% валового внутрішнього продукту щороку щонайменше до 2026 року. На сьогоднішній день Латвія передала Україні широкий спектр озброєння та техніки, включаючи гелікоптери та самохідні гаубиці, колись куплені в Австрії.

"Контракт, підписаний з Великою Британією у 2014 році, передбачав загалом 123 бронетранспортери "CVR(T)", з яких 116 модернізовані, а сім без капітального ремонту - для навчання механіків. Перші машини були поставлені восени 2015 року. У 2019 році було підписано ще один контракт з Великою Британією на закупівлю додаткових транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Латвія виділяє новий пакет військової допомоги Україні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті