Україна отримає F-16 вже за кілька тижнів. Перші літаки посилять ППО

Винищувачі F-16 мають прибути до України вже за кілька тижнів. Перші літаки слугуватимуть посиленню ППО України. Про це пише The Washington Post, - повідомляє РБК-Україна.

За інформацією видання, українські та західні офіційні особи попереджають, що літаки, які Київ колись рекламував як вирішальний засіб, навряд чи змінять ситуацію на полі бою.

Проблема полягає в тому, що винищувачів буде замало, а російських ППО, які можуть їх збивати - забагато.

Це означає, що перші F-16, найімовірніше, послужать для посилення ППО України. Зокрема, літаки збиватимуть ракети, безпілотники і ворожу авіацію, а не завдаватимуть ударів по сухопутним військам РФ і іншим військовим об'єктам поблизу фронту.

WP пише, що на початковому етапі винищувачі навряд чи підлітатимуть надто близько до лінії фронту, а це означає, що поки неясно, чи зможуть вони стримувати літаки противника, які перетинають кордон України з повітряного простору Росії.

Чиновники відмовилися розповісти, скільки саме літаків отримає Україна у 2024 році, але це буде не більше однієї ескадрил'ї - близько 20 літаків. Крім того, очікується, що лише шість пілотів завершать навчання цього літа, оскільки програма має обмежену кількість місць.

Видання додало, що захист винищувачів F-16 на землі також буде складним завданням, оскільки всі аеродроми України знаходяться в межах російських ракет. WP стверджує, що нещодавно Росія завдала удар кільком літакам, які залишилися на злітно-посадкових смугах.

Як повідомлялося, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила, що до України незабаром буде поставлено 24 нідерландські винищувачі F-16.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті