Україна отримає F-16, ймовірно, цієї зими - ексдиректор ЦРУ генерал Петреус

Ексдиректор ЦРУ генерал (у відст.) Девід Петреус вважає, що винищувачі F-16 Україна отримає вже цієї зими. Про це він заявив у інтервʼю "Голосу Америки".

Зокрема, він відповів на питання, яка зброя могла б дійсно переломити хід війни.

"Я вважаю, що скоріше поєднання ряду збройних комплексів, деякі з яких США вже надали. Як от балістичні ракети ATACMS з касетними боєприпасами. Вони виявились дуже смертоносними. Дуже важливим стане надання F-16, які ймовірно цієї зими отримають українські ВПС. Вважаю, що українські пілоти виняткові і вони дуже швидко перейдуть з літаків МіГ та СУ на F-16", - сказав Петреус.

Також, за його думкою, допомогла б більша кількість безпілотників, які надає США.

"Зокрема добре було б збільшити виробництво Switchblade (баражуючий боєприпас – ред.) Усе це, а також засоби ППО та контрбатарейні системи, про що писав генерал Залужний", - зазначив генерал.

Крім цього,  він відповів на питання, якої креативності очікує від України у війні.

"Я б сказав, що просто українцям потрібно продовжувати креативити, бо українці не раз це вже проявляли. Український народ має надзвичайний талант і виняткові виробничі навички. Вони навчились модифікувати запасні частини для західних систем, які були надані Україні, і які Україна не хоче повертати назад до Польщі для ремонту. Тому вони просто самі виготовляють запчастини. Я думаю, що все це, між іншим, матиме величезні наслідки для України після цього конфлікту, оскільки я підозрюю, що деякі європейські фірми з безпеки та оборони збираються відправити принаймні частину свого виробництва та комплектування в Україну", - сказав ексдиректор ЦРУ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті