Україна не зможе сформувати ескадрилью F-16 до літа 2025 року через підготовку молодих льотчиків - ЗМІ

США почнуть готувати для польотів на українських винищувачах F-16 молодих льотчиків замість досвідчених. Це затримає появу у Києва повноцінної ескадрильї до літа 2025 року, розповіли виданню The Wall Street Journal джерела серед американських чиновників, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

За словами джерел, навчати більш молодих пілотів вирішили у зв'язку з нестачею досвідчених льотчиків, які знають англійську мову на достатньому для цього рівні. Також у США розраховують, що вчити молодих курсантів за західними стандартами буде простіше.

Кілька молодих пілотів уже почали навчання. При цьому, на відміну від більш досвідчених колег, їм доведеться пройти річну базову льотну підготовку. Тренуватися вони будуть у Великій Британії та Франції.

Повноцінна ескадрилья F-16 складається з 20 літаків і 40 льотчиків. Підготувати таку кількість фахівців для України не встигнуть раніше, ніж до весни або літа 2025 року, зазначило знайоме з програмою навчання джерело WSJ.

Джерело нагадало, що льотчики ВПС США тренуються близько двох років, а потім найчастіше продовжують навчання у складі своїх підрозділів, перш ніж будуть допущені до реальних завдань. Зі свого боку, українські льотчики після навчання одразу вирушають на бойові вильоти, але не мають для цього достатнього досвіду, додав співрозмовник видання.

Як повідомлялося, перші голландські F16 поставлені в Україну.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті