Україна матиме сучасний флот: Зеленський у Одесі привітав воїнів ВМС ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський сьогодня, 7 липня, прибув до Одеси з нагоду Дня Військово-Морських сил Збройних Сил України. Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

"За час цієї війни Україна здобула зовсім інший статус для Чорноморського регіону – цей регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування. Наша держава завжди матиме свій флот – сучасний флот, власний вплив та чітку стратегію дій, нову Морську стратегію України", - сказав голова держави.

"Все це було б неможливим без хоробрості й результатів наших українських морпіхів – дійсно героїчних бригад, наших моряків, воїнів Річкової флотилії, льотчиків авіації ВМС, зенітників, артилеристів. Усіх тих, хто знищує окупанта на морі, на суші і в повітрі. Я дякую кожному матросу, старшині й командиру Військово-Морських сил Збройних Сил України, усім рядовим та офіцерам, кожній родині наших воїнів. Дякую вам, хлопці, за вашу силу та бойовий шлях", - звернувся до віськових Зеленський.

Також він розповів, що в Одесі були нові міністри оборони й закордонних справ Нідерландів, а також новий міністр оборони Британії.

"Поінформував їх про ситуацію на полі бою; була доповідь від командувача ВМС Неїжпапи", - сказав Зеленський.

Презедент запевнив, що Україна буде зміцнювати флот і надалі разом з Британією, разом з Нідерландами – є хороші нові деталі такої співпраці.

"Говорили сьогодні про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, я вдячний за готовність робити наступні кроки – зокрема по F-16", - додав Зеленський.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті