Україна і росія погодилися прийняти мирну місію щодо війни - президент ПАР

Президенти України та росії погодилися прийняти місію африканських лідерів, яка має знайти мирне рішення війні в Україні. Про це 16 травня повідомляє китайське агентство CGTN Europe з посиланням на президента ПАР Сіріла Рамафосу.

"Спілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським і вони згодні прийняти місію від африканських лідерів щодо потенційного мирного плану для їхнього конфлікту", - заявив він.

За його словами, африканський мирний план отримав "обережну" підтримку з боку Вашингтона і Лондона, які були проінформовані про нього.

"Чи вдасться це чи ні, залежатиме від дискусій, які будуть проведені", - сказав Рамафоса.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАР просить путіна не приїжджати на саміт БРІКС інакше "доведеться заарештувати".

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті