Угорщина не блокуватиме 13-ий пакет санкцій ЄС - МЗС

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн ЄС заявив, що Будапешт не блокуватиме тринадцятий пакет санкцій проти росії. Про це повідомляє "Європейська правда".

За словами голови угорського МЗС, всі елементи 13-го пакета санкцій ЄС проти росії, які "шкодять угорським інтересам", були вилучені, тому Угорщина не виступатиме проти його схвалення. Але він не оминув звичної критики політики ЄС.

"Основоположні економічні інтереси Угорщини не зачіпаються конкретними заходами в списку санкцій, але проблема набагато більша: ЄС продовжує стратегію, яка повністю провалилася, яка не наближає нас до миру, а віддаляє від нього", – вважає Сійярто.

На його думку, попередні пакети санкцій лише завдали шкоди економіці Євросоюзу, де "все ще панує воєнний психоз", хоча "вже зараз зрозуміло", що війна в Україні не завершиться військовим шляхом.

Як повідомлялося, друзі Путіна Усманов і Шувалов програли позов про санкції в Європейському суді. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті