Угорщина домовилася про продовження поставок російської нафти трубопроводом, який проходить територією України

Угорська енергетична компанія Mol Nyrt. заявила, що досягла угоди, яка забезпечить безперервне постачання російської нафти трубопроводом, що проходить через територію України, - пише Bloomberg.

Ця заява була зроблена в понеділок після того, як Україна фактично заборонила ПАТ «Лукойл» продовжувати використовувати її як транзитну країну у відповідь на російське вторгнення. Угода передбачає, що Mol, яка контролює нафтопереробні заводи в Угорщині та Словаччині, перебере на себе постачання нафти на білорусько-українському кордоні, починаючи з 9 вересня.

Раніше російська сторона відповідала за доставку нафти до пунктів в Угорщині та Словаччині, розташованих поблизу кордону з Україною. Лукойл не відразу відповів на запит Bloomberg про коментар, надісланий у неробочий час.

«Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти нафтопроводом «Дружба», - сказав виконавчий віце-президент Mol Downstream Габріель Сабо, маючи на увазі трубопровід, який з'єднує Росію та Угорщину через Україну. Він не уточнив, яка компанія або компанії будуть здійснювати поставки.

Видання нагадало, що Угорщина і Словаччина - країни, що не мають виходу до моря, які отримали тимчасові винятки з енергетичних санкцій Європейського Союзу проти Росії. Після того, як у липні Україна посилила санкції проти «Лукойлу», Угорщина та Словаччина отримували сиру нафту через таких виробників, як ПАТ «Татнефть». 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті