Удари по військовим цілям РФ зброєю Заходу: Боррель виступив за зняття обмежень для ЗСУ

Скасування обмежень для України на використання зброї, що передана країнами Заходу, допоможе просунути мирні зусилля. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову дипломатії Європейського союзу Жозепа Борреля у Twitter.

За словами Борреля, зняття обмежень для України на застосування західного озброєння проти російських військових дозволило б:

- зміцнити українську самооборону, оскільки РФ позбудеться "лігва" для нападів та обстрілів українських міст та інфраструктури.

- врятувати життя людей та зменшити руйнування в Україні.сприяти просуванню мирних зусиль.

За словами чиновника, він передав міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі, що ЄС повністю підтримує боротьбу України проти російської агресії.

"Я з нетерпінням чекаю зустрічі з ним у Брюсселі та дискусії з міністрами закордонних справ та оборони країн ЄС наступного тижня, щоб просунутися вперед у нашій підтримці України", - додав він.

Раніше, партнери України з минулого року надають українським воїнам далекобійні ракети. Вони здатні знищувати цілі на відстані до 250 км. Але подібне озброєння ЗСУ не можуть застосовувати для ударів по території Росії.

Зокрема, такі обмеження запровадили США. Вони дозволяють українським захисникам використовувати передане озброєння лише для ударів по російських окупантах, що знаходяться поблизу кордону. При цьому використовувати для далекобійних ударів по РФ ракети ATACMS заборонено.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті