Удар по військовому полігону в Єйську. Росіяни пишуть про знищення понад 100 дронів і ліквідацію обслуги "шахедів"

Атака дронами в ніч із 20 на 21 червня одразу кількох районів Краснодарського краю РФ має, за неофіційними даними, реальні результати - знищено понад сто дронів, загинув техперсонал. Про це пише 24 червня паблік "Досьє шпигуна".

"Удар по військовому полігону м. Єйськ. 21.06.2024 було завдано удару по військовому полігону 726-го навчального центру ППО (в/ч 33859, Єйськ) у Краснодарському краї", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що навчальний центр займається навчанням і підготовкою військовослужбовців для використання БПЛА різних видів. Удар нібито було завдано двома крилатими ракетами невстановленого типу (ймовірно, Р-360 "Нептун").

Повідомляють про загибель інструкторів і технічного персоналу з Єлабуги (співробітники заводу, який займається виробництвом і обслуговуванням аналога іранського "Shahed-136" - "Герань-2"). Прізвища - Гуня, Садреєв, Кажанов.

"За інформацією джерела, знищено:

  • "Shahed-136"/"Герань-2" - 20 од;
  • Ударний БПЛА "Ланцет" - 50 од.;
  • Розвідувальний БПЛА "ZALA" - 40 од.

Про втрати серед військовослужбовців інформація відсутня", - пише паблік.

Як повідомлялося, в ніч із 20 на 21 червня відразу кілька районів Краснодарського краю РФ зазнали масованої атаки українських дронів, про що повідомили в оперативному штабі регіону. Неофіційно місцеві пабліки повідомили про атаку на військовий аеродром у Єйську. 

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті