Удар по Харкову: загинули 5 людей і постраждали понад 40

Внаслідок удару росіянамми по Харкову загинули 5 людей, і постраждали понад 40 людей. Про це повідомляє Харківська ОВА.

Міський голова Ігор Терехов в ефірі телемарафону розповів, що за попередньою інформацією, внаслідок цих атак загинули п'ятеро людей, у тому числі 14-річна дівчинка, ще 40 харків’ян - поранені.

За словами мера, удари прийшлися по цивільній інфраструктурі, зокрема, постраждали житлові будинки та дитячий майданчик. Одна з керованих авіабомб влучила в багатоповерхівку, внаслідок чого сталася пожежа. Зараз на місці події тривають рятувальні роботи. Усім мешканцям, які цього потребуватимуть, нададуть житло в гуртожитках. 

Мер зазначив, що, якби Харків мав сучасні системи протиповітряної оборони, цинічних обстрілів мирних мешканців можна було б уникнути.

«Зруйновано будинки, загинули харків’яни, серед них - дитина. Це жахливо, і це злочин російської федерації. Ми терміново потребуємо сучасних систем протиповітряної оборони, щоб не було таких випадків, як сьогодні», - наголосив Ігор Терехов. 

Також мер повідомив, що електропостачання, яке було припинене внаслідок обстрілу в деяких районах, вже практично повністю вдалося відновити.

Пізніше  стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 47 людей.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті