У зв'язку з подіями в Курській області Медведєв закликає йти "до Одеси, до Харкова, до Києва" 

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв закликає російських військових "іти на землі поки що існуючої України - до Одеси, до Харкова, до Дніпропетровська, до Києва". Про це він висловився у своєму Телеграм-каналі вранці 8 серпня.

Щодо військових дій у Курській області він заявив, що "необхідно винести серйозний урок із того, що трапилося, і нещадно розгромити і знищити ворога".

"Є і ще один важливий політичний і правовий наслідок того, що сталося. З цього моменту СВО має набути відкрито екстериторіального характеру. Це вже не просто операція з повернення наших офіційних територій і покарання нацистів. Можна і потрібно йти на землі поки що існуючої України. До Одеси, до Харкова, до Дніпропетровська, до Миколаєва. До Києва і далі", - пише Медведєв.

"Не повинно бути жодних обмежень у сенсі якихось кимось визнаних кордонів Українського рейху. І про це тепер можна і потрібно говорити відкрито, без сорому і дипломатичних реверансів. Терористична операція бандерівців повинна зняти з цієї теми будь-які табу. Нехай це усвідомлюють усі, включно з англійськими виродками: ми зупинимося тільки тоді, коли вважатимемо для себе це прийнятним і вигідним", - заявляє заступник путіна в Радбезі РФ. 

Заява Медведєва виглядає щонайменше дивною, оскільки вже третій рік російська армія завдає ракетних і бомбових ударів по перерахованих Медведєвим містах, а сухопутні сили РФ намагаються ці міста захопити.

Як повідомлялося, у Зеленського відреагували на події в Курській області РФ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті